Какво може да се счита за антика?

Предмети на възраст над 50 години придобиват статут на антики. В някои страни в тази категория са включени предмети от миналия век, тоест тяхната възраст трябва да надвишава 100 години.

Често антиките се оказват истинска находка, която вероятно може да се продаде на висока цена. Въпреки това, преди да закупите антики, най-важната стъпка е предварителната оценка на цената. Без да знае пазарната цена на продукта, собственикът рискува да продаде твърде евтино или изобщо да не продаде поради завишената цена. Само професионален оценител може да определи реалната стойност на антикварен предмет. Антиквар в София разполага с екип от оценители, които ще предоставят точна и честна оценка на антики, изкуство и колекционерска стойност.

Колекционери и прекупвачи често купуват антики на намалени цени. Ето защо мнението на екип от експерти е важно. След точна оценка на антикварните предмети нищо няма да ви попречи да продадете продукта изгодно, но трябва да намерите честен купувач. Имаме богат опит в работата с антики и винаги подхождаме към сделките честно и отговорно.

Как се определя цената на антиката?

Извършва се многостепенна оценка на антикварен предмет, като се вземе предвид неговото състояние, външни качества, дата на производство, история и уникалност. Антикварите предлагат, дистанционна оценка, която ще бъде особено удобна за всички жители на региони и малки градове, защото няма нужда да пътувате и отново да транспортирате вече уникалния товар.

Успешно сътрудничество на антиквар в София с клиенти

Възползвайте се от безплатната онлайн оценка на антики – ние ще оценим антики по снимка и ще ги изкупим с наложен платеж. Искате ли да продавате антики? Обадете ни се и ще ви кажем колко струват вашите антики и как да ги продадете.

Да си антиквар е призвание. Трябва да го носиш в себе си, за да си обективен с клиентите и колекционерите.