къртене на прозорци

Демонтаж и къртене на стара дограма и отстраняване на прозорци с двоен стъклопакет

В последното десетилетие все по-масово навлиза санирането на различните видове жилища от апартаменти, та дори и цели къщи. Това се прави с ясната цел да се спести електроенергия или като цяло топлината да остава по-дълго у дома. Част от санирането е и подмяната на дограмите. Ефектът при тях е не само задържане на топлината , но и шумо и прахоизолация на дома. Добре е да може да се подмени дограмата, поради гореизложените причини, но преди да се случи това ще се наложи да се направи ремонт. Ето и няколко стъпи, които ще трябва да извървите, за да имате саниран дом с подменена дограма.

Първо и може би най-важното е да решите кой ще прави санирането и подмяната на дограмата.

Обикновено това са две различни фирми, но напълно е възможно да успеете да намерите и фирма, която да свърши всичко това сама. Т.е. разполагат са майстори, както за дограмата така и за измазване и саниране на дома. Това е може би по-добрия вариант. Няма да се налага да търсите други фирми и да водите преговори с други лица. Всичко става на веднъж.

Второто нещо, за което ще трябва да помислите това е направите предварителна организация на целия ремонт.

Това е от изключителна важност. Трябва да обмислите всичко, за да се приключи максимално бързо и без излишни нерви.

Третото нещо е да подготвите предварително дома си за предстоящия ремонт.

Какво е нужно да се направи? Тъй като смяната на дограма е свързана с къртене, от което се отделя не малко прах е добре да покриете мебелите си. Това може да стане с найлони, които може да закупите предварително. Сега на пазара се продават такива с различна дължина и ширина просто трябва да измерите колко ви трябва и да си го вземете. Ако не ви се дават пари за подобно нещо може да използвате и стари и непотребни чаршафи. Те биха ви свършили също работа.

Добре ще е да покриете и подовете, особено ако са покрити с паркет.

Знаете, че у дома ви ще влязат майстори, които в никакъв случай няма да се събуват и да пазят подовете ви. Ако имате килими и пътеки задължително ги махнете. Само така ще успеете да ги запазите чисти. Е, бихте могли след ремонта да ги занесете да се изперат, но поне ще ги предпазите максимално.

Последното, но не и по важност, за което трябва да помислите е да решите къде ще отидат строителните отпадъци, които ще се генерират при ремонта.

Не си мислете, че можете просто да изхвърлите в контейнера. Това не може да се случи. Старите дограми и стъкла също ще трябва да решите какво ще ги правите. В случая най-лесно би било да се доверите на някоя фирма ангажирана с подобно нещо. Има вече на пазара достатъчно подобни фирми предлагащи подобни услуги. Това е най-лесния и чист за вас вариант. Не си усложнявайте живота просто усилията не си струват. Помислете за това сега.