Различни метални конструкции се използват в сгради от всякаква категория и са необходими за създаване на здрави и издръжливи архитектурни елементи. Строгите технически стандарти обаче водят до това, че е необходимо да се демонтират и метални конструкции при спазване на редица правила. В допълнение, демонтираните елементи могат да бъдат изгодно предадени на висока цена на тон и да превърнат ненужния боклук в истински пари.

Характеристики на демонтажните работи:

Оценка и развитие на проекта. Металните конструкции се демонтират на няколко етапа, тъй като срутването може да представлява потенциална опасност за близките сгради.

Избор на специално оборудване. Повечето метални конструкции са разположени на относителна височина, така че демонтажът е възможен само с участието на строителна техника и професионални алпинисти.

Застраховка. Крепежните елементи на металните конструкции могат да се разхлабят, което може да доведе до срутване. За избягване на аварийни ситуации всяка част от металната конструкция е застрахована със специални елементи и демонтажът се извършва отгоре надолу.

Ако трябва да поръчате демонтаж, тогава е по-изгодно да се свържете с фирми с пълен цикъл, които разполагат с всички технически и трудови ресурси. В допълнение към извършването на самия демонтаж е необходимо да се обмисли процесът на отстраняване на метала от територията. Демонтажът на конструкцията може да включва изхвърляне на скрап, така че да не се налага сами да се справяте с този проблем. В този случай имате възможност да спечелите добри пари, тъй като скрапът се приема на висока цена на тон.

Кой и кога трябва да демонтира метални конструкции

Демонтажът на метални конструкции е сложна и отговорна задача, която включва използването на специална техника и цял екип от квалифицирани служители. Такава услуга може да е необходима на тези, които решат да преустроят сградата или да направят някои промени в архитектурата на готовия проект. Металната конструкция често е прикрепена към носещата част, така че неправилният процес може да доведе до срутване.

Цената за демонтаж на метални конструкции на тон е много по-ниска от изграждането на ново съоръжение.

Срокове за демонтажни работи

Демонтажът не може да се извърши бързо, но условията за пълно изхвърляне на метала зависят от обема на работата. Тъй като разрушаването се извършва на няколко етапа, за всеки обект се определя индивидуален срок за демонтаж. Например, недостъпността или технологичната сложност влияят не само на цените на извършената работа, но и на срока. Разбира се, много зависи от ресурсите на фирмата, която ще се заеме с демонтажа на метала. Колкото по-голям е автопаркът от специално оборудване, толкова по-лесно е изпълнението на най-сложните проекти.

Специализирани фирми предлагат услуги по приемане на метален скрап на изгодна цена за тон, като предоставят всички технически възможности за подготовка на скрап за износ. Могат да демонтират обект от всякаква категория и бързо да извършат цялата работа в съответствие със строителните и техническите разпоредби.