razrushavane-na-kashta

Демонтиране на климатика

При демонтажа на климатик има много ключови моменти, при които трябва да се подходи внимателно. Още в началото трябва да сме нащрек да не изтече фреон. За целта той трябва да бъде събран във външното тяло на климатика. Това се случва, като се включи климатика в режим на охлаждане на най-ниска температура при включен компресор. Обръщаме поглед към външните кранове, които се намират на външното тяло на климатика и си приготвим шестограмни ключета. Впоследствие затваряме крана на по-малката тръба за около 20-30 секунди, а след това и крана на по-голямата тръба. Компресорът следва да работи през цялото време и след затварянето на големия кран климатикът се изключва.

След затваряне на крановете, изключваме бързо климатика от дистанционното и впоследствие от контакта.

Следва развиване на медните тръби от външните кранове, после от щуцерите на вътрешното тяло и разкачване/разрязване на комуникативните и захранващите кабели. После се обръщаме към разкачане на вътрешното тяло, което обикновено е захванато със специални щипки, но има различни варианти при някои специфични климатици.

Стигаме и до демонтиране на външното тяло. Не е препоръчително изобщо това да се извърши самостоятелно, тъй като едната част, където е компресорът, тежи доста повече.

Всичко посочено горе може да бъде извършено за извънредно кратко време от нашия професионален екип за кърти чисти извозва, с което да спестите време и усилия!