Извозване на строителни отпадъци

Извозване на стари електроуреди

В днешни дни хората имат по-лесен достъп, за да получат по-нови и актуализирани модели на електрическите стоки. Производителите и търговците на дребно се уверяват, че продуктите им са по-подходящи, с повече функции и на по-достъпни цени, за да получат по-голям брой продажби и по-широк пазарен обхват.

Но закупуването на нов електрически артикул също означава изхвърлянето на стария модел. Повечето потребители не знаят какво трябва да правят със своите стари продукти. Докато решаваме какво да правим с тях, тези електрически стоки ще използват много място в домовете Ви. С течение на времето тези елементи могат лесно да се натрупват, ако нямате добър план за това как можете правилно да ги изхвърлите. Важно е да се отбележи, че неправилното изхвърляне на електрическите уреди трябва да се избягва поради вредното им съдържание, което може да повлияе на околната среда.

Как търговците могат да помогнат

Търговците на дребно носят отговорността да държат своите потребители добре информирани, когато става въпрос за изхвърляне на старото електрическо и електронно оборудване. Някои от задълженията им по отношение на изхвърлянето на електрически стоки включват:

Предоставяне на клиентите на свободен магазин за обратно изкупуване, когато купуват ново електрическо оборудване

Уверете се, че електрическите стоки , които са за изхвърляне се съхраняват и отвеждат до подходящо и признато съоръжение за събиране

Безопасно изхвърляне и извозване на електроуреди

Когато изхвърляте старите и счупени електрически стоки, най-безопасният и най-отговорният начин да го направите е чрез рециклиране. Тези елементи се състоят от огромно разнообразие от материали, като повечето от тези материали могат да се използват повторно. Един пример е желязото, което има достатъчно стоманено съдържание за производството на 13 стоманени кутии.

Рециклирането също ви позволява да направите своя дял в подпомагането на околната среда. Когато рециклирате, помагате в предотвратяването на навлизането на отпадъци в депата, които могат да причинят опасно замърсяване на почвата и водата.

Идентифициране на рециклируеми елементи

Ако не сте сигурни, че старата и счупена електрическа част може да се рециклира, можете да опитате да направите проста оценка, като използвате следните въпроси.

  1. Вашият артикул използва ли батерии?
  2. Вашият артикул има ли електрически щепсел?
  3. Вашият артикул използва ли зарядно устройство?
  4. Вашият артикул носи ли логото на WEEE колело?

Ако отговорът е „да“ на някой от тези въпроси, тогава старият ви електрически уред наистина може да бъде рециклиран.

Следните електрически стоки могат да се рециклират:

  • Аудио и видео оборудване (игрални конзоли, DVD, телевизори, стерео, mp3)
  • Инструменти (шевни машини, косачки, триони, бормашини)
  • ИТ и комуникационно оборудване (мобилни телефони, принтери, факсове, лаптопи, персонални компютри)
  • Домакински артикули (прахосмукачки, чайници, тостери, ютии, перални машини, съдомиялни машини, микровълнови фурни, фризери и хладилници)

Покана за услуга за унищожаване и извозване на електроуреди

Нашият екип от razbiva.com предоставя бързи, надеждни и професионални услуги за извозване и изхвърляне на стари и нежелани електрически уреди. При събирането ще предадем продуктите на акредитирани места за рециклиране, където ще се уверим, че 95-98% от (теглото) на уреда ще се рециклира.

Просто наберете 0877 80 21 22, за да говорите с нашия приятелски екип за обслужване на клиенти. Можете също така да използвате нашия онлайн формуляр в сайта и да предоставите подробности като вашето име и номер за контакт, за да знаем как да стигнем до Вас.