Как да се отървем от старите мебели – поръчайте изхвърлянето им!

Рециклиране на мебели

Идва ден, в който е време да се отървете от старите домакински уреди, шкафове и всякакви други мебели, които са си изслужили времето. Организиране на рециклирането сами е доста трудно, по-добре е да го поверите на специалисти.

Специалистите пристигат при първото повикване

Необходимостта от изхвърляне на стари мебели и домакински уреди може да възникне в различни случаи, но във всеки случай е по-добре да се свържете със специализирана фирма.

Първо, премахването на гардероб, легло и други ненужни неща е необходимо при закупуване на нови мебели, за да се освободи място за тях.

Второ, този въпрос може да възникне при преместване на ново място на пребиваване, защото обикновено хората решават да не вземат неща, които са изслужили времето си в новия апартамент – стари хладилници, гардероби и дивани.

Трето, изхвърлянето на хладилници и мебели може да се наложи, когато собствениците на апартамента решат да обновят интериора, да го направят по-просторен и светъл.

Процесът на изнасяне на стари мебели е сложен, защото трябва да се справяте с габаритни и много тежки предмети. Освен това, процесът на демонтаж и премахване изисква определени умения.

Например, ако изхвърлянето се извършва в апартамент, който наскоро е претърпял скъп ремонт, премахването на легло може да повреди скъпата декорация на стени, паркет и т.н., защото трябва да се действа много внимателно.

Но това не е всичко. Самостоятелното изхвърляне включва поръчка на специален товарен транспорт, физическа работа по изнасяне и товарене на вещи. Като цяло едва ли ще можете да спестите пари, така че най-разумният вариант е да се свържете със специализирана фирма, която бързо ще организира и извърши професионално изхвърляне на стари мебели.

Как работят професионалистите?

Когато се свържете с фирма за изхвърляне на стари мебели, ще обсъдите с мениджъра всички подробности, включително обхвата на работата и ще се договорите за часа на пристигане на хамалите. В уречения час при вас ще бъде изпратен екип от специалисти, които бързо ще извършат цялата работа.

Старите мебели и уреди се демонтират, при необходимост се опаковат в специална защитна материя, след което внимателно (без да се докосват стените и пода) се изнасят от апартамента, спускат се и се товарят в камион. Изхвърлянето на извънгабаритни предмети, по-специално изваждането на хладилник или диван, се извършва на специални сметища.

Хамалите ще свършат цялата работа бързо. Обръщайки се към специалисти, вие се освобождавате от необходимостта да извършвате тази тежка и прашна работа, като се добави и това, че цената на професионалните хамали е ниска.