къртене на стена

Как да съборите стена в апартамент

През последните години, в процеса на ремонтни дейности, мнозина решават да преустроят домовете си. За някои това е възможност за рационално използване на полученото пространство или да придадат на стаята по-модерен вид. Във всеки случай, независимо от причините за преустройството, този процес включва важни и в същото време опасни процедури. Говорим за събарянето на стените в апартамента. Точно до това прибягват мнозина, създавайки нов облик на апартамента.

Преди да започнете работа, трябва да помислите какъв ще бъде дизайнът на бъдещия апартамент.

В процеса на планиране помислете дали е възможно да се събори стената! Не всяка стена може да бъде съборена.

Всеки апартамент има два вида стени:

  • Преградна;
  • Носеща.

Що се отнася до последното, това са стени, които са неразделна част от цялата сграда. За тавана това е опорната стена. Такива стени не трябва да се докосват! Що се отнася до останалите стени, това са прегради, които разделят цялата площ на апартамента на функционални зони. Те са изградени от леки материали. Когато те бъдат премахнати, преразпределението на товара става, така че те могат да бъдат безопасно разрушени, но само след подходящо разрешение. И така, дяловете са разделени на следните категории:

Бетон.
Тухла.
Камък.
Дървен.

Във всеки отделен случай разрушаването на стените ще се различава, но не много. Когато разрушавате дървена стена, ще трябва да полагате по-малко усилия и време, отколкото при разбиването на бетонна преграда.

Ако не знаете коя стена може да бъде съборена и коя не може, тогава се обърнете към професионалистите за упътване. Те ще съставят подробен дизайн на вашия апартамент и ще посочат точно преградите, които са разрешени за събаряне.