разбива софия

Къртене на бетонни стени

Бетонът принадлежи към категорията на строителните материали, които се отличават с повишени якостни характеристики. И ако в процеса при изграждане на сградите тези свойства играят положителна роля, при необходимост от събаряне – например, носеща стена или преграда, ще трябва усилен труд.

Освен това е почти невъзможно да разрешите такъв проблем самостоятелно, особено при липса на необходими инструменти. събарянето на тези конструкции трябва да се извършва с изключително внимание. Важно е да се обмисли защита от повреда, когато части от бетонната стена падат върху близки населени терени. Важен момент е и решението на проблема със събирането на боклука. За да съборите стените на къщата, трябва да получите разрешение. В противен случай може да се наруши стабилността на цялата къща и да се създаде аварийна ситуация.

Методи за събаряне на бетонни стени

Събарянето на бетонните стени е по няколко начина. Кой от тях ще се приложи зависи от конкретния случай, на първо място, зависи от договора с клиента, който е предварително подписан. Методите, които прилагаме на практика, са следните:

Събаряне чрез използване на ударна техника;

Събаряне с мощен бетонен прекъсвач;

Диамантен метод на рязане.

Ние от фирма МЕГА-УСЛУГИ ЕООД – специализирана фирма за къртене в системата Кърти Чисти Извозва разполагаме с професионална техника за къртене. Къртачните ни екипи са снабдени с професионална тежка техника за къртене.

Първият вариант е бюджетен. В процеса на извършването на работа се използва ударна техника, на първия етап бетонната конструкция се събаря чрез използване на мощна бормашина BOSCH. Следващата стъпка е рязане на арматурата с шлайф. На последния етап стената се разглобява на блокове, на които преди това е била раздробена.

  • При събарянето по този метод води до някои недостатъци, които включват:

    Голяма вибрация;

  • Шум;
  • Много прах.

    Използването на бетонов прекъсвач и хидравлични клинове е по-модерен метод за събаряне на бетонни конструкции. Но по отношение на цената, тя е по-скъпа, отколкото използването на ударните инструменти. За да се събори бетонна конструкция или отделна част от нея, с помощта на хидравлични клинове, на първия етап в стената се пробиват дупки, след което се извършва къртене.

Друг вариант за събаряне на бетонни стени е диамантеното рязане. Предимствата на този метод включват:

Безопасност, висока скорост на решаване на задачите, лекота на използване на оборудването;

Не е необходимо да правите никакви корекции, например, след като направите отвори за врати или прозорци в бетонна стена;

Без прах, шум, вибрации.