Къртене на плочки

Професионалнo къртене на плочки и теракот в София

Не се оставяйте в ръцете на новаци! Потърсете опини професионалисти! Обадете се още сега!

0895 21 21 23

Какво трябва да знаете, ако ви предстои къртене на плочки?

Когато говорим за къртене на плочки в банята, известно е, че е далеч по-трудно е да свалите плочките по начин, който ще ви позволи да ги ползвате повторно.

Откъде да започнете с къртенето, по какъв начин да третирате плочките, как да подсигурите безопасността си? Всички тези въпроси са много, много важни.

Първо оценете качеството на монтажа

Продължителността и сложността на процеса на къртене на плочки е в пряка зависимост от качеството и метода на полагане на старото покритие. Ето защо, най-напред трябва да го оцените и да уточните какви инструменти са били използвани при монтажа. Ако плочката е закрепена с лепила, това е гаранция за по-малко трудности при изкъртването.

Ако не можете да се справите с оценката на качествотона монтажа на плочките,то може да се обърнете към нашите опитни специалисти, които освен че са експерти в къртенето на плочки, умеят също така добре да ги поставят.

Добре е също така да отбележим, че ако положите необходимите усилия, бихте могли да запазите целостта на всички елементи.

Ако плочката е била монтирана върху циментова замазка, трябва да се оправите с нея – не можете да продължите без подходящо оборудване и определени познания и умения. Общият процес на демонтаж ще коства много повече време, а възможностите за запазване целостта на плочките са минимални.

За да сте наясно колко здраво се е захванала плочката върху основата, бихте могли да да опитате следното – да я почукате с гумен чук или дръжката на шпатула. Ако издава тъп звук, това е знак за наличието на празнини.

Процесът къртене на плочки със сигурност ще е придружен от силно запрашяване в помещението, както и натрупвания от отпадъци. Затова на първо място е важно да се погрижим за безопасността и да сведем до минимум щетите, до които биха могли да доведат непредвидените ситуации. Повярвайте, колкото и да планирате всичко, непредвидени ситуации винаги изникват!

Все пак ви съветваме ако не сте професионалист да използвате услугите на RAZBIVA.COM и да оставите всички в ръцете на професионални къртачи с опит!

Ние разполагаме с къртачи, както и със всички необходими инструменти и познания за да премахнем вашите плочки здрави:

  • Два чука – един среден, а другият – по-тежък
  • Няколко шпатули – по-добре е да ги изберете с тясно острие
  • Строителен нож с комплект сменяеми остриета
  • Длето – основен инструмент
  • Отвертка, която е със специална дръжка, която е предназначена за удари

След работа, нашите експерти изчистват перфектн помещението и извозват всякакви боклуци след ремонта.