Кърти извозва

На кого да бъде поверено събарянето на тухлената къща?

Пазарът на услуги за събаряне на къщи и сгради е огромен. Към избора на фирма трябва да се подходи сериозно. Затова Ви съветваме да попитате: колко дълго работи избраната от вас фирма на пазара, с какви ресурси (включително специално оборудване) разполага, дали има споразумение със сметища, където трябва да се изхвърлят боклуците. Не предприемайте възможността да поканите бригада от случайни хора. Може да ви излезе евтино, но качеството на работа е непрофесионална и собствениците понякога са принудени да се обърнат към специалисти.

Ние от фирма МЕГА-УСЛУГИ ЕООД е специализирана фирма за къртене в системата Кърти Чисти Извозва считаме, че събарянето на къщата самостоятелно с участието на приятели не е добро решение. Трябва да се справите със зидарията от съветско време. По него време селските къщи бяха построени с голяма любов, майсторите бяха на ниво и не щадяха цимента. С течение на времето циментът се сля с хоросана и се превърна в монолит. Така работата става още по-трудна.

Етапи на събаряне на тухлена къща

Има само два етапа: подготвителен и основен.

На първия етап се изследва конструкцията, нейното състояние, количеството работа и материали (кои от тях ще трябва да бъдат запазени и кои – премахнати). Тогава се избира метод и се съставя график, който ръководи екипа от работници. Преди началото на събарянето е необходимо да се провери прекъсването на всички комуникации, да се огради от обекта, да се поставят предупредителни знаци.

По време на основния етап работата се извършва в съответствие с избрания метод: ръчен, механизиран, полумеханизиран или взривен. С този метод се използват ломи, кувалди, клинове, инструменти за рязане на газ.

Механизираният метод е най-бързият. Трактори, багери, товарачи, кранове, булдозери ви позволяват да сведете до минимум времето на събаряне на тухлена къща. По-добре е да използвате хидравличен чук за стоманобетонна основа. В полумеханизирания метод се използват електрически и пневматични инструменти, като пневматични ломи, чукове, електрически триони, шлифовъчни машини.

Последователността на работата по събарянето на къщата с всеки метод е следната:

 • – прозорците се отстраняват, това се прави внимателно, така че стъклото да не се счупи;

  – блоковете на вратите и прозорците се демонтират;

  – покривът се разглобява заедно с рафтовата система;

  – коминът се събаря;

  – свалят се вертикалните елементи вътре в къщата, това се прави, така че отломките да не падат наоколо;

  – основата се събаря последна;

  – боклукът се сортира и извозва на сметище;

  – територията на обекта е изравнена.

  Събирането и извозването на боклука след събарянето на тухлена къща е по-сложна операция. Парчета от стените тежат доста, така че контейнери за боклук не се използват. При ръчно събаряне работниците хвърлят боклука в самосвала ръчно, а при механизираното събаряне – с помощта на товарачи.

Нашата фирма е готова да извърши събарянето на тухлена къща професионално и за кратко време. Дългогодишен опит, добра база от специално оборудване, високоефективни инструменти, опитни служители гарантират изпълнението на задачи с всякаква сложност.