В днешно време има фирми, които могат да ви помогнат да преминете през този труден момент и да отдадете последна почит на вашия домашен любимец. В крайна сметка той несъмнено го заслужава за краткия си, но толкова всеотдаен живот.

Сега се предлага услуга, която е широко разпространена в целия свят. Предоставят се услуги за погребване на домашни любимци. Като допълнение се предоставят услуги за индивидуална и обща кремация на животни.

По желание на собственика може да се проведе церемония за изпращане в специално оборудвана ритуална зала. Ако искате да отдадете последни почести на вашия домашен любимец, достойно и трайно да съхраните спомена за него.

Погребални услуги за животни

Възрастта на по-голямата част от видовете домашни животни, за съжаление, е няколко пъти по-малка от тази на човека. Следователно всяко семейство, в което живее домашен любимец, рано или късно трябва да се сблъска с факта, че животът на четириногия приятел е приключил.

Какво да правим в такива случаи?

Против закона е да погребвате домашен любимец в гора или градина без кремация. Съответно тялото на починалото животно трябва да бъде кремирано. Ясно е, че смъртта на домашен любимец сама по себе си е силен шок за стопаните му. В този момент е трудно да се предприемат някакви целенасочени действия.

Фирмите предлагат пълна гама от погребални услуги за четириноги приятели и са готови да разрешат всички проблеми, които възникват в такива случаи.

Първо ще изнесат тялото на животното от апартамента, като го поставят в запечатана специална торба. При необходимост специалистите на фирмата ще извършат бърза и безболезнена евтаназия на неизлечимо болно или умиращо животно, последвано от отстраняване на тялото. Експертите знаят как да се справят с агресивни животни, включително бойни кучета. Но такива ситуации трябва да бъдат предупредени предварително.

След изваждането тялото на загиналото четириного ще бъде кремирано. Имаме пещ за кремация, предназначена за изгаряне на животински тела. Тялото на животното може да бъде изнесено за обща кремация или да бъде кремирано индивидуално.

По ваше желание се предоставят снимки и видеоклипове на този процес. Освен това, ако желаете, кремацията може да се извърши във ваше присъствие, за да има време цялото семейство да се сбогува с починалия домашен любимец.

След индивидуална кремация, прахът на домашния любимец ще бъде поставен в урна и ще Ви бъде предаден за самопогребение.

Смъртта на вашия домашен любимец няма да бъде помрачена от досадни задължения и светлият спомен за вашия четириног приятел ще остане с вас завинаги.