Таваните и мазетата са помещения, които често се натрупват с ненужни вещи. Основният проблем при тях е, поддръжката на тези помещения. Освен това в много от таванските помещения гнездят птици, които също са носители на различни патогенни микроорганизми.

Навременното почистване на мазета и тавани в жилищните сгради от отломки, прах и други замърсители ще препотвърди прекомерната влага, ще се избегне появата и развитието на вредни бактерии, гъбички и мухъл. В днешно време има фирми, които предлагат професионално почистване на мазета и тавани на жилищни сгради и то на конкурентни цени.

Почистването на мазета, както и почистването на тавани, започва със събиране и извозване на боклука, генериран от много време в тези помещения. В сутеренните повърхности на стените и подовете се почистват от мръсотия, а също така се отстраняват последствията от течове в канализационни и водопроводни тръби.

На таваните се извършва цялостно обезпрашаване на всички повърхности, отстраняване на отпадъчни продукти от птици (пера, изпражнения и др.). На последния етап от почистването на мазета и тавани се извършва цялостна дезинфекция на помещенията.

Професионалното почистване на мазета и тавани от лицензирани фирми има редица предимства:

  1. Професионален опит. Служителите на специализираните фирми имат богат опит в почистващите дейности на помещения с различни цели и мащаби. Благодарение на богатия опит и висок професионализъм, служителите бързо извършат висококачествено почистване на мазета и тавани от отломки и дори от най-упоритите замърсявания.
  2. Професионална техника. Фирмите, които се занимават с това използват само модерно почистващо оборудване в своята работа, а това позволява цялостно почистване на мазета и тавани от отломки и дори отлагания от фин прах.
  3. Използване на ефективна химия. Избират се качествени почистващи препарати, които позволяват бързо и безопасно да се отстранят дори й най-упоритите замърсявания от покритията.
  4. Цената. Фирмите, които предлагат професионално почистване на тавани и мазета предлагат конкурентни и достъпни цени. Цената на работата се изчислява индивидуално за всеки обект. В процеса на сключване на договор специалист от фирмата ще посети обекта и ще оцени сложността на работата. След това ще бъде изготвена оценка за изпълнението на работата по конкретен обект.

Отговорност и трудности

Тези дейности се класифицират като отговорни и трудни, поради което тяхното изпълнение трябва да бъде поверено на специалисти. Те ще се притекат на помощ при разрешаването на този проблем, като ефективно ще ви освободят от излишните неща, събирани с години в тези помещения и ще разчистят мръсотията.

Какво включва почистването на тавани и мазета:

  • отстраняване на ефлоресценция от повърхности;
  • събиране на боклук;
  • извършване на дезинфекция;
  • почистване от мръсотия;
  • унищожаване на насекоми и гризачи.