Почистването след смърт включва следните услуги:

  1. Определяне на източника на замърсяване и следи от присъствието на трупа в апартамента: мебелите, върху които е било разположено тялото (легло, диван, фотьойл, баня) и мебели, лични вещи, текстил, засегнати от разлагане.
  2. Откриване на незабележими огнища на замърсяване в помещението, като течове в труднооткриваеми и незабележими, например в шевовете на мека мебел, зад обемисти предмети от интериора, под стационарни мебели, в подови пукнатини, под паркет, зад первази , под повърхността на балатум или килим, във фуги на плочки.
  3. Основно почистване на къщата. Ако е необходимо, например при силно замърсяване или продължително (повече от 3 дни) присъствие на тялото, всички предмети се изхвърлят, всяко покритие се отстранява от пода и стените до бетонната основа за основен ремонт.
  4. При почистване след мъртвите е необходимо да се премахнат предмети, които не могат да бъдат почистени и възстановени: демонтаж на подови настилки, премахване на мебели, изхвърляне на домакински уреди, унищожаване на лични вещи, предмети от бита, тъкани, дрехи, извозване на боклук , замърсени предмети.
  5. Всичко, което е източник на неприятна миризма и може да допринесе за размножаването на опасни микроорганизми, създавайки им питателна и подходяща среда за тяхното развитие.
  6. Почистване на предмети от интериора, които могат да бъдат почистени от продукти на разлагане. Повърхностно почистване на леко замърсени предмети. Дълбоко почистване на трудни за нормално почистване повърхности като тъкани и текстил. Пране. Обработка на битови предмети с химически устойчиво покритие като плочки, санитарно оборудване.

Почистването след смърт е процедура, която унищожава източниците на замърсяване, като остатъците от трупна отрова след отстраняването на тялото. След това помещенията се третират химически със специални дезинфекционни и антимикробни средства, а помещенията се дезинфекцират с генератор на студена мъгла.

Но дори и при навременно почистване, за чистотата и безопасността на помещенията е необходим целият комплекс от почистване на помещенията, включително почистване, дезинфекция и дезодориране.

Всеки случай на почистване след трупа е специален и се нуждае от индивидуален подход за решаване на проблема с почистването на стаята. Специалисти ще могат да определят степента на замърсяване само на място, като по този начин конкретно посочват какъв мащаб на работа по почистване след смъртта трябва да се извърши.

Почистването на апартамент след починал човек е пълноценна почистваща услуга, която не изисква допълнителни разходи. Въпреки това, ако в хола е имало голямо количество мека мебел и интериор, може да се наложи ароматизиране след починалия.