Всеки процес е разделен на етапи. И така, откъде да започнете с основен ремонт на баня, за да получите възможно най-добрите резултати, без да имате нищо за пропускане?

Какво предлагат строителните фирми, които се занимават с ремонт на бани:

Изготвят план на ремонта и го съгласуват с клиента. Тази стъпка ви позволява да си представите, визуално как ще протече целият процес и какво се очаква да видите в края му. Планът е възможност за разумно и рационално разделяне на ремонтите етапи, като ги разделя помежду си на такива, които се извършват от вас или само чрез знанията на експерти. В начертаната проекция на стаите, коридора, кухнята, банята и антрето те веднага посочват какви и къде ще бъдат мебелите, уредите и ВиК. Това ще ви помогне да поставите електрически контакти на правилните места и да изчислите осветлението, така че да подчертае естетиката на трансформацията.

Закупуват се материали за ремонтните дейности. Въз основа на изготвения план на помещенията и ясно посочените етапи на ремонта е по-лесно да се изчисли количеството материали, водопровод и мебели, необходими за извършване на трансформациите.

Отстраняват се старите покрития. Ваната и мивката се демонтират, защото могат да бъдат повредени по време на ремонт.

Заменят се скритите комуникации. Това не е първият, но доста важен отговор на въпроса откъде да започнете да правите ремонт в банята. Тъй като старите комуникации могат да анулират резултатите от пресни ремонти. Модерният подход дава възможност за бърз и лесен достъп до тях във всяка ситуация. Но не пречи на естетическия вид на банята.

Покритие на пода с хидроизолационен слой. Този слой предпазва от влага от мазето, наводняване на собствения ви апартамент и просто повишено ниво на влага в тази стая.

Монтаж или ремонт на вентилационна система. Без нея в банята е невъзможно. Идеалният вариант за банята е принудителната вентилация.

Изравняване на повърхности. Стените, подовете и таваните трябва да са изравнени.

Облицовка и завършване на стените, тавана и пода. Всичко свързано с покриване на повърхности с избрани смеси, тапети, плочки, бои, варосване се извършва на този етап.

Довършителни работи. Това включва монтаж на водопровод, монтаж на оборудване и свързването му, както и декориране на интериора с различни детайли.

 

Тава са важните стъпки, които спазват майсторите, когато планират основен ремонт на банята, откъде да започнат и как да го завършат, и какъв резултат да очакват.