разбиване на кухня

Събаряне на стената между кухнята и стаята в апартамента

Когато подреждате студио, трябва да съборите стени, за да комбинирате стаите. Тази работа е трудоемка, шумна и прашна. Преди да разрушите стената, трябва да получите разрешение.

Откъде се започва

Типичните апартаменти не винаги отговарят на идеята на собствениците за комфорт и уют. Често в „малките семейства“ собствениците комбинират кухнята с хола, превръщайки апартамента в студио. Тогава пространството се оформя на зони с помощта на мебели и различни цветови схеми в интериорния дизайн. Кухнята в комбинация с хола изглежда стилно и модерно.

Преди да извършите проучване на помещенията. С нерегламентирано събаряне на носещите стени сградата може да изпадне в аварийно състояние и това ще доведе до заплаха за живота не само на собственика на апартамента, в който е извършен ремонтът, но и на всички, живеещи в него.

Преди да съборите стената в апартамента, се препоръчва да поканите експерт, който ще определи точно дали това е стена или преграда.

Разрешения

За да направите преустройството, трябва да получите разрешение и да направите промени в проектната документация.

Събарянето на носещата конструкция най-често се отказва, тъй като промените водят до събаряне на къщата. Стените могат да се напукат под натиска на теглото на подовете, което ще доведе до постепенното разрушаване на сградата.

Невъзможно е да скриете резултата от преустройството от специалистите, които съставят етажния план, затова е по-добре да изготвите всички необходими документи предварително.

Отговорност за неразрешено преустройство

Ако извършите събарянето на стената в апартамент без документи, може да срещнете следните проблеми:

Когато продавате, дарявате, наследявате апартамент, ще бъде трудно да съставите документи за нов собственик.

Ако замените апартамента, няма да можете да съставите документация без действията, описани в параграф „Регистрация на разрешителни“.

Няма да бъде възможно вземането на ипотека върху сигурността на неоторизиран апартамент.

Ако ремонтът не доведе до спешен случай, можете да платите глоба и да кандидатствате за нов план със задна дата. Ако промените в конструкцията на сградата застрашават целостта на къщата, ще трябва да платите глоба и да върнете апартамента в първоначалното му състояние.