изкъртен бетон

Събаряне на стена от гипсокартон

При събарянето на стени от гипсокартон не изисква разрешение за тяхното премахване. Тези стени не могат да служат като опора на сградата, те са необходими само за прегради и зони на помещения.

Събарянето на стените могат да се извършат със запазване или унищожаване на материала.

В първия случай процесът ще отнеме повече време, защото трябва прецизност при работа за да се запази материала.

Във втория случай ще бъде по-бързо. Премахва се изцяло без да се запазват конструкциите на гипсокартона.

Някои видове гипсокартон съдържат фибростъкло, азбест и могат да бъдат боядисани с боя. По време на събаряне във въздуха ще присъстват микрочастици от тези вредни за човека вещества. Следователно събарянето на стените трябва да се извърши с респиратор и гащеризон, както и затворени обувки.

Ако работата се извършва в банята или в кухнята, е необходимо допълнително да се изключи водоподаването и всички други комуникации в района, където стената от гипсокартон ще бъде съборена.

Алгоритъмът за извършване на работата е следният: първо, трябва да премахнете всички материали като тапет, пластмасова обвивка, плочки.

След като отстраните гипсокартона от едната страна на стената, преминавате към другата. Повторете цялата последователност отново.

Събаряне на рамката

Първоначално металната рамка е свързана с винтове, те също се развиват поотделно.

Дървените конструкции обикновено се закрепват с нокти. Те също се разделят постепенно. Тук трябва да сте изключително внимателни, рамката може да се огъне по всяко време.

Нашата фирма МЕГА-УСЛУГИ ЕООД е специализирана фирма за къртене в системата Кърти Чисти Извозва извършва събаряне на стени от гипсокартон в София на достъпна цена. Събарянето на стени, прегради, блокове от пяна, тухлени огради и всякакви други конструкции, изработени от различни материали в сгради от различен тип за кратко време. Работниците ще премахнат изцяло плочите или ще изкъртят рамката на части. След процедурата майсторите освобождават района от строитерните отпадъци.