къртене на бетон

Съвети за по–бързо къртене на бетон

Първо изберете къртачна фирма

Може би си мислите, че къртенето на бетон е непосилна, и трудна работа. Но това е само наполовина вярно. Има нещо повече от това, просто да размахвате чук. Имате нужда от професионална фирма, която разполага с къртачни инструменти за разбиване на бетон и бетонни стени. Изборът на фирма е трудна задача, тъй като в бранша на кърти, чисти извозва има множество аматьори. За да избегнете недоразумения, свържете се с професионална фирма като нашата, която има повече от 15 години опит в бранша.

Изберете вашия инструмент

Най-сигурният начин да решите дали да използвате обикновен чук или къртач е да експериментирате няколко дни, преди да започнете цялостното разрушаване. Просто направете няколко удара в плочата с чуковете. В рамките на 10 минути, ще разберете дали това е работа за къртач или обикновен чук. Помислете за наемането на мощен къртач, за да улесните работата. Това ще ви спести много време при къртенето на бетона.

Ако плочата ви е голяма или много дебела, наемете пневматичен парен чук . Той има много по-голяма мощност от електрическия. Но също така е тежък (90 кг.) И трудно маневра. Не предполагайте автоматично, че трябва да наемете точно това за първи избор – това е прекалено много при къртене на повечето жилищни проекти.

Планирайте изхвърлянето на отпадъци

Бетонът не може да бъде изхвърлен в контейнера ви, така че проверете вашите възможности за изхвърляне най-малко една седмица напред. Някои , които рециклират бетон (потърсете онлайн за „услуги за рециклиране“) го приемат безплатно или начисляват малка такса за товар. Повечето хора добавят допълнително такса, ако бетона съдържа стоманена мрежа или арматура. За съжаление, няма да разберете дали вашият има метал в него, докато не го разчупите. Така че изчислете общата си цена въз основа на по-високата ставка. Също така имайте предвид, че типичните 12 х 14 фута вътрешен двор тежи около 5 000 кг. Това означава, че ще плащате таксите за поне три товара и ще правите поне три пътувания, дори ако имате 1-тонен пикап.

Вашата друга опция е да наемете фирма за извозване на отпадъци .Не се трудете да предполагате правилния размер. Вместо това, дайте на превозвачите на отпадъците размерите и дебелината на вашия вътрешен двор и им позволете да разберат точния размер на вашата работа.

Намерете помощници

Това е един проект, в който наистина ще се нуждаете от помощ. Така че потърсете помощ не от приятели, а от професионална къртачна фирма за кърти чисти извозва. Не си губете времето да къртите сами, наемете ни и ние ще свършим всичко вместо Вас!