Изолацията на стените на къщата отвън е най-важният елемент от топлоизолацията на къщата и това не е изненадващо, защото именно през стените се губи повече от 40% от топлината, ако повърхностите са не е изолиран по всички правила.

Най-правилното и оптимално решение за изолация на фасадата на къща е да се изолират стените отвън, т.е. изолация на фасада. Като изолация на стени отвътре най-често се използват пенополистирол и минерална вата.

Топлоизолация, извършена от специализирани фирми

Какви са предимствата за Вас?

  • 100% водоустойчивост и екологичност.
  • Отопляема стая.
  • Минимална промяна в пространството.

Искате ли да спестите пари от сметки за комунални услуги дори в най-близко бъдеще? Тогава се обадете по телефона на фирма, която се занимава с тази дейност.

Методи за изолация на външните стени на къщата

Има няколко метода за затопляне на външните стени на къщата:

  • „мокра“ изолация;
  • многослойна изолация;
  • клинкер технология.

Мокра изолация. Този метод се използва по отношение на къщи, изработени от дървен материал или трупи. За „мокра“ изолация се използва специална мазилка, нанесена на няколко слоя. Този метод не се използва за високи сгради, тъй като мазилката бързо се напуква и пада. Като първи слой се закрепва минерална вата, след това армировъчна мрежа и върху нея се нанасят няколко слоя мазилка. Анкерите се използват за придаване на специална здравина на цялата топлоизолационна система. Като уплътнител се използва лепило. След приключване на работата фасадата е покрита с декоративен слой мазилка.

Многослойна изолация. Както подсказва името, този метод включва прилагането на няколко слоя. Първият слой е стената. След това се полага топлоизолационното покритие. Като изолация най-често се използва минерална вата или пенополистирол. За да запазите топлоизолационния слой, поставете тухли или плочки. За да се подобрят характеристиките на топлоизолацията и да се запази за дълго време, сградата е облицована със специална мазилка.

Клинкер технология. Това е най-популярният метод за изолация на стените на дървена къща. Това се обяснява с дългия експлоатационен живот на конструкцията и, следователно, нейните икономически ползи. Като топлоизолатор се използват панели от полиуретанова пяна. Отличават се с ниска топлопроводимост, ниско тегло и висока плътност. Благодарение на специалната структура на плочите, къщата винаги ще бъде топла, а монтажът им може да се извърши дори през зимата. Освен това панелите не се нуждаят от грижи.