bokluk

Топ 3 причини да премахнете дървените пънове от двора

Премахването на дървото е лесно, ако професионалистът го прави от началото до края. Тези, които са имали професионално почистване и рязане на дървета и пънове, знаят колко лесен и безболезнен е процесът. Докато собствениците на жилища имат богат опит за премахване на дърветата, то премахването обикновено е доста лесно.

Собствениците на къщи се натъкват на проблеми, когато трябва да се справят с пън, който е останал забит в земята. Големият пън може да създаде много опасности. Ето няколко причини, поради които отстраняването на дървото може да е добра идея за собствениците на жилища.

  1. Дървото може да се превърне в дом за различни видове животинки

Притежаването на красиви дървета в имота ви може да бъде истинско удоволствие за тези, които обичат дърветата, тъй като те канят животни – като птици – и полезни насекоми – като пчели и калинки. Въпреки това, след като дървото е отсечено, дивата природа, която се появява, всъщност не е нещо полезно.

Например, дървото може да се превърне в дом на термити и дървеници, тъй като те използват наличните ресурси от дървото. Въпреки това, когато ресурсите изчезнат, те ще трябва да потърсят ново място за колонизиране и ще отидат до най-близкия източник – дома. Когато термитите решат да се преместят от дървото до дома, тогава ще възникнат скъпоструващи главоболия. Освен проблемите с насекоми, дървесните пънчета също привличат гъбички, които могат да бъдат много токсични за децата и домашните любимци.

  1. Пъновете на дърветата могат да повредят собствеността

Дори след като дървото е било отсечено, корените на дървото могат да продължат да растат в продължение на много години. Корените на дървото са много жадни и те търсят вода отвсякъде. Те могат да се превърнат в тръби, да предизвикат разрушаване и унищожаване на водоснабдяването в дома – или по-лошо, да причинят големи наводнения. Зажаднелите корени също могат да разрушат тротоарите и да ги запушат, както и могат да предивзикат много други проблеми в дома. Много пъти проблемите, причинени от корените, остават невидими, докато не стане твърде късно. Ето защо собствениците на жилища трябва винаги да отстраняват дървото напълно, колкото е възможно най-бързо.

  1. Дървените пънове заемат място

Собствениците на къщи, които имат големи пънове, трябва да знаят, че районът около пъна не може да бъде използван за никаква друга цел. Област с дървен пън е мъртво пространство. Притежателите на жилища трябва да премахнат дървото, за да отворят помещение в двора си, за да засадят друго дърво, да поставят пикник маса или просто да оставят свободно пространство за игра, за децата и домашните им любимци .

Премахването на дървото не е лесна задача. Собствениците на жилища, които се нуждаят от премахване на дървета, винаги трябва да наемат реномирана компания като www.къртичисти.com, за да се гарантира, че работата е свършена правилно.